Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Robi Servo Programming Options
JamesCF
#1 Posted : 22 August 2018 17:47:30

Rank: Beginner Level 1

Groups: Registered

Joined: 22/08/2018
Posts: 6
Points: 18
Location: USA
Hello,

Just started Robi and I'm at stage 8, programming right arm servo.

I followed the instructions and servo does rotate, but the number 18 does not light on test board.

Is this a problem?

Hate to thing it's programmed only to find it's not after completing arm assembly.

Thanks for any help.

Cheers!

James
arpurchase
#2 Posted : 22 August 2018 17:56:10

Rank: Super-Elite

Publisher Medal: Featured Build of the MonthActive Service Medal: 500 post active service MedalPurple Medal: Super active service medal for 1000 postsRed Medal: Red MedalTurquoise Medal: Turquoise Medal for model making know-how contributionOutstanding Build: An award for an outstanding buildBuild-Diary Medal: Build-Diary Medal of Honour
Groups: Registered

Joined: 27/09/2011
Posts: 15,209
Points: 46,177
Location: Dudley
Hi James and welcome to the forum.

Try using fresh batterys and check that the cable ends are seated correctly in the tester panel and servo, if you still have problems reorder a new servo from C/S.

Andy
Current builds:-C57,Zero, Lamborghini Countach, Caldercraft HMS Agamemnon,Robi,R2-D2, MFH Cobra .

JamesCF
#3 Posted : 22 August 2018 18:06:11

Rank: Beginner Level 1

Groups: Registered

Joined: 22/08/2018
Posts: 6
Points: 18
Location: USA
Thanks!
New pack of batteries.
I'll check connections.
Just in case, how does one order a new servo?
I purchased the complete kit, so is it possible to find another and use it while waiting for replacement?
In going thru some of the past posts, is this a model that has multiple problems?
It seems that it'll be worth the time and money if it works properly when completed.
Cheers!
JamesCF
#4 Posted : 22 August 2018 18:23:58

Rank: Beginner Level 1

Groups: Registered

Joined: 22/08/2018
Posts: 6
Points: 18
Location: USA
OK, checked everything, even programed neck servo, #14, and get same results.
Possible test board is wacky?
arpurchase
#5 Posted : 22 August 2018 18:48:49

Rank: Super-Elite

Publisher Medal: Featured Build of the MonthActive Service Medal: 500 post active service MedalPurple Medal: Super active service medal for 1000 postsRed Medal: Red MedalTurquoise Medal: Turquoise Medal for model making know-how contributionOutstanding Build: An award for an outstanding buildBuild-Diary Medal: Build-Diary Medal of Honour
Groups: Registered

Joined: 27/09/2011
Posts: 15,209
Points: 46,177
Location: Dudley
Hi James

Sounds like the test board is faulty if you ring US C/S with the order number you were given with the full kit they will send you a replacement

Andy
Current builds:-C57,Zero, Lamborghini Countach, Caldercraft HMS Agamemnon,Robi,R2-D2, MFH Cobra .

JamesCF
#6 Posted : 22 August 2018 18:50:40

Rank: Beginner Level 1

Groups: Registered

Joined: 22/08/2018
Posts: 6
Points: 18
Location: USA
Much appreciated!
JamesCF
#7 Posted : 22 August 2018 19:05:08

Rank: Beginner Level 1

Groups: Registered

Joined: 22/08/2018
Posts: 6
Points: 18
Location: USA
OK, contacted US C/S and they'll send another board, but won't be shipped till Monday and could take two weeks. :(
Thanks for your help, no need to reply.
Hopefully things will go smoother once I get new board.
Cheers!
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2009, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.090 seconds.
DeAgostini